DIspeksi

DIspeksi eli Drama ad Infinitum-speksi on perustettu vanhainkodin bingokerhossa seniorispeksiläisten kulttuurityhjiön täyttämiseksi ja mielekkääksi saattohoitotoiminnaksi varsinaisesta speksistä irrottautumiseen.

Ensimmäisen kerran DIspeksin nimellä esitettiin ”Anssi Kelan on kuoltava” -speksi keväällä 2014, tätä ennen NääsPeksin alumnit olivat jo kerran aiemmin toteuttaneet Indiana Jones- aiheisen minispeksin, jota voitaneen pitää historiallisesti ensimmäisenä DIspeksinä. 2015 oli vuorossa Valtteri Valkosen kasvutarina harmaasta DI:stä moraalittomaksi pontikkakeisariksi. Vuonna 2016 speksattiin Osat Vaihtaen, jossa toisen maailmansodan brittilentäjä tekee pakkolaskun ja sekoittaa idyllisen natsivallan alaisen ranskalaisen kyläyhteisön. Seuraavana vuonna kaahattiin herra X:n tuntomerkkien perässä kokaiinipöllyisen Floridan soilla ja kapakoissa – Arvaa kuka eli Miami Beach by Night. Vuoden 2018 rainassa noustiin taivaalle ja myös sieltä alas, kun arkeologin ilmalaiva ei lentänytkään ilman vaivoja: Kirottua! Muumio Zeppeliinissä! Vuonna 2019 sukellettiin ratikattoman Tampereen tulevaisuuteen rainassa Viistokatu takaisin! Post-apokalyptinen ratikkadystopia.

Vuoden 2020 DIspeksi: Mökille suuttumaan 

Ah, perinteinen suomalainen juhannus 90-luvulla! Järvi, joka on kuivunut suoksi, rantasauna, jonka kiuas on hukassa, äidin ja tyttären jatkuva riitely, serkun perheen yllätysviikonloppuvierailu sekä tietysti hyttyset! Mutta liittyykö tähän keskikesän juhlaan vielä jotain näitä juhannusperinteitäkin vanhempaa? Jotain, mikä näyttäytyy vain lapsille, kun aikuiset takertuvat riitaisaan todellisuuteensa? Mikä suolla tanssiikaan, se selviää, kun DIspeksi palaa Messukylän työväentalon lavalle! Kylä lähtee ja aina on tilaa yhdelle, joka käyttää rexonaa!

Näytökset ja liput

25.1.2020 klo 19.00
1.2.2020 klo 14.00
1.2.2020 klo 19.00

Isot lapset 15 €
Opiskelijat ja muut alennusryhmät 12 €
VIP-liput: Ota yhteyttä dispeksi-tuottajat@googlegroups.com ja saat lisätietoa. VIP-lippuja rajattu määrä!
https://naaspeksi.fi/tapahtumat/dispeksi-2020/
Sekä tuntia ennen näytöstä ovelta, jos lippuja on jäljellä

 

DIspeksi esiintyy

Produktiona nuorekkaan DIspeksin esityskausi sijoittuu alkuvuoteen, tammi–helmikuuhun, jolloin keikkapaikkana on Messukylän työväenopiston suuri sali. Esityksiä on ollut kaksi tai kolme kappaletta ja loppubileet ovat olleet eeppiset.

DIspeksi on NääsPeksiä pienempi ja modulaarisempi produktio. Ei ole mahdotonta, että yleisön tai tekijöiden pyynnöstä näytelmä tekee comebackin lavalle kantaesityskauden jälkeenkin.

Miten pääsee mukaan?

DIspeksin tekijät ovat NääsPeksistä eläköityneitä, kauniita ja lahjakkaita speksin supertähtiä. Kaikki NääsPeksaamisen lopettaneet ovat tervetulleita mukaan ja ensimmäiseksi kannattaakin liittyä NääsPeksin alumnien sähköpostilistalle.

NääsPeksi